Anders kijken

Verander van perspectief.

Wij hoeven jou niet te vertellen hoezeer de wereld in beweging is. En hoe ook de techniekbranche zich dusdanig aan het ontwikkelen is, dat we nog geen idee hebben hoe het er over 10 jaar uitziet. Als we de experts mogen geloven, zitten we middenin de derde Industriële Revolutie. Een revolutie die ons de komende jaren innovaties gaat brengen, waar we ons nog geen voorstelling bij kunnen maken.

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Nou... zelfs dat niet meer.


Omgaan met uitdagingen zoals we dat altijd deden, gaat niet meer het gewenste effect hebben. Personeel werven die er niet is, ga je niet oplossen door nóg een extra vacature te plaatsen. Anders kijken is nodig. Een visie voor de komende 10 jaar ontwikkelen heeft geen zin, de realiteit gaat je inhalen. Anders kijken is nodig. Jonge werknemers (millennials) dwingen werkgevers om op een andere manier met ze om te gaan. Leidinggeven zoals je dat altijd deed heeft geen zin. Werknemers gaan weg als je ze niet weet te binden. Anders kijken is nodig.

(Gender) diversiteit én inclusie binnen bedrijven is essentieel om in te kunnen blijven spelen op alle vragen in de markt. De inbreng van bijvoorbeeld vrouwen (als helft van de bevolking) is daarbij onmisbaar! "

Yvonne Hermkens, projectmanager OTIBAnders kijken naar organisatievragen

Visies ontwikkelen die flexibel zijn. Werken vanuit de 'why' van de organisatie. Missies en visies vormen, samen met de organisatie. Dialogen dwars door alle lagen van de organisatie heen. Is draagvlak creëren ook opeens niet meer zo'n ding. Interessant? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Anders kijken naar je mensen

Haal meer uit de mensen die je nu in huis hebt, en sta open voor verrassende talenten van buiten. Wij helpen je, met onze workshop 'van hokjes naar puzzelstukjes', met Jump gesprekken, en in teamtrajecten, waarbij we onder andere drijfverenscans inzetten. En voor ondernemende vrouwen in het techniek, hebben wij een jaarprogramma ontwikkeld. 

Anders kijken naar jezelf

Anders kijken begint bij de top. Goed voorbeeld doet goed volgen. Hoe kan jij anders kijken naar jouw leiderschap? Wat heb je nodig? Wat zou je willen bereiken? We bieden je graag - in een maatwerk traject - nieuwe perspectieven aan. Laat je weten waar je behoefte aan hebt?Een netwerk van mensen die anders kijken

Wij werken samen met een groep ondernemers die allemaal van anders kijken hun vak hebben gemaakt. Afhankelijk van de vraagstukken van onze opdrachtgevers, schakelen wij deze mensen in. Zo kunnen we organisatieopstellingen inzetten, dagvoorzitter en gespreksleider zijn, systemisch werk toepassen, betekenisvolle gesprekken in grote groepen faciliteren, maar ook aan de slag met ademwerk en het gedachtegoed van Wim Hof (denk aan ijsbaden en mindset). Nooit zetten we deze methoden in als gimmick, altijd zijn ze theoretisch onderbouwd en passend bij de vraag. Sta open voor deze nieuwe methoden! Want als je doet wat je deed...