Jaarprogramma

Jaarprogramma Vrouwelijk Leiderschap In De Techniek

Mijn overtuiging is dat genderdiversiteit op de werkvloer zorgt voor betere resultaten. Als vrouw heb je echt iets toe te voegen in een mannenwereld!"

Brigitte Willemsen, accounthouder Arbeidsmarkt en Onderwijs provincie GelderlandVrouwen geven anders leiding dan mannen. Maar hoe ontwikkel je als vrouw je leidinggevende stijl als je alleen maar mannen om je heen hebt? Speciaal voor leidinggevende vrouwen in de techniek branche is er nu het jaarprogramma Vrouwelijk Leiderschap in de Techniek. Je ontwikkelen als leidinggevende, én een regionaal netwerk van leidinggevende vrouwen uit de techniekbranche opbouwen? Lees dan verder.

Een jaarprogramma specifiek voor vrouwen in de techniek, die meer impact willen maken in hun organisatie.

In 2020 starten we met het jaarprogramma Vrouwelijk Leiderschap In De Techniek. Ben jij een ondernemende vrouw in de technische branche, bijvoorbeeld (aankomend) manager of directeur? En wil jij je verder ontwikkelen om zo meer invloed uit te kunnen oefenen, beter tot je recht te komen en je bedrijf te helpen toekomstbestendig te zijn? En vind je het mooi meegenomen als je tegelijkertijd je netwerk uitbreidt met vrouwelijke branchegenoten die er net zo instaan? Dan is dit traject voor jou.

Het perspectief van vrouwen is essentieel als bedrijven in willen blijven spelen op vragen in de markt. Zonder vrouwen geen bestendige innovatie! "


Yvonne Hermkens, projectmanager OTIB

Waarom een jaarprogramma speciaal voor vrouwen in de techniek?

Wij willen leidinggevende vrouwen binnen de techniek meer handvatten en zelfvertrouwen geven. Om vervolgens vanuit vrouwelijk leiderschap een positieve impuls te geven aan de noodzakelijke ontwikkeling van sociale innovatie binnen de technische branche. Want om van de techniek een toekomstbestendige branche te maken, hebben we ook vrouwen nodig. Vrouwen op invloedrijke posities. Wij weten dat er voldoende vrouwen zijn die wel willen, maar die denken: hoe dan? Moet ik 'one of the guys' worden? Hoe wordt mijn visie gehoord? Voor vrouwen met deze ambities en deze vragen, is dit jaarprogramma.

Wil jij dit?

Jouw definitie van leiderschap ontdekken?
Bijdragen aan meer vrouwelijk leiderschap binnen de branche? 
Meer leren over strategisch communiceren en authentiek leiderschap?
Meer inzicht in jezelf krijgen, en daardoor meer impact hebben?
Een goede persoonlijke balans vinden, vitaal zijn?
Een netwerk van gelijkgestemde vrouwen opbouwen?

Doe dan mee.

Het jaarprogramma bestaat uit vier trainingsdagen, ieder kwartaal één. Vier dagen waarin we met een groep vrouwen aan de slag gaan met een thema rondom leiderschap. 

Dag 1 - Persoonlijk leiderschap
Een dag waarin je kennismaakt met de groep waarmee je een jaar optrekt. Waarin je nadenkt over jouw leerdoel voor het jaar. En een dag waarin we het gaan hebben over je plek innemen, en over grenzen voelen, stellen en benoemen.

Dag 2 - Strategisch communiceren en authentiek leiderschap
We gaan het hebben over drijfveren (een drijfverenscan is onderdeel van het jaarprogramma). En we gaan het hebben over (strategisch en oprecht) verbinden met anderen, onder andere in je communicatie. Ook gaan we met perspectieven aan de slag.

Dag 3 - Vitaliteit
Leiderschap gaat over in balans zijn, vitaal zijn. Dan hebben we het niet alleen over je gezondheid, maar ook over hoe je denkt, hoe je je voelt en wat je doet om lekker in je vel te zitten. Vandaag gaan we daarom aan de slag met het balansmodel.

Dag 4 - De groep bepaalt
De laatste dag gaan we verder de diepte in, op een thema dat jullie als groep samen bepalen. Want juist daar gaat het voor ons om: wat betekent leiderschap voor jou? Wat heb jij nodig om jezelf als leider te presenteren?


Naast de trainingsdagen heb je als deelneemster twee keer een individueel coachgesprek, één over jouw drijfverenprofiel en één over jouw persoonlijke balans en vitaliteit.   

Praktische zaken

De trainingsdagen van dit jaarprogramma worden in overleg met de deelneemsters gepland. De trainingsdagen vinden plaats in Apeldoorn en worden verzorgd door Suus Reep en Shira van der Werf. Lees meer over ons.

Jouw investering voor dit jaarprogramma is 1975 euro, exclusief BTW. De drankjes, lunch en materiaal op de trainingsdagen zijn hierbij inbegrepen. Ook de drijfversenscan en twee coachgesprekken vallen onder deze prijs. Wil je dit jaarprogramma uitbreiden met meer dan twee individuele coachgesprekken gedurende het jaar? Dat kan. We maken graag een voorstel op maat. We kunnen je ook vertellen over de subsidiemogelijkheden die er zijn voor dit jaarprogramma.

Doe je mee?

Heb je interesse om mee te doen met deze jaargroep? Stuur ons een bericht, dan nemen we contact met je op. We bellen altijd even om samen te bekijken of dit programma echt iets voor je is. Er is plek voor maximaal 10 deelneemsters. Bij meer dan 10 aanmeldingen werken we met een wachtlijst voor een tweede groep.