Over ons

Twee professionals met oog voor de mens

Over Suus Reep - In mijn tijd als P&O manager in de techniek zei ik altijd: ‘Ik ben geen echte P&O-er’. Mijn interesse ging verder dan personeelsadministratie, jaarlijkse gesprekken plannen en opleidingen organiseren. Gedurende mijn 17 jaar binnen het technisch bedrijfsleven ontwikkelde ik me dan ook tot iemand die zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau een flinke bijdrage kon leveren.

Technische innovatie begint met sociale innovatie, wordt er gezegd. En vanuit eigen ervaring heb ik gezien dat dit inderdaad zo is. Wat anders kijken in de techniek kan opleveren, aan werkplezier, betrokkenheid en in winst. Niet alleen heeft het mij persoonlijk veel gebracht, ik mocht op dit gebied ook diverse nominaties binnen de branche ontvangen.

Na een tijd van loondienst vond ik het tijd om mijn kennis en ervaringen rondom sociale innovatie te delen. Ik zie nog zoveel kansen als het gaat om anders kijken in de techniek. Daarom werk nu als zelfstandige binnen de technische branche. Als procesbegeleidster en coach begeleid ik organisaties en haar medewerkers in meer duurzaam werken. Daarnaast ondersteun ik projecten waarbij we ons inzetten om de (zij)instroom binnen de techniek te vergroten. En denk ik ook op regionaal en landelijk niveau mee op gebied van sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid.

Ik heb ontdekt dat het zo waardevol is om anders te kijken naar hoe je mensen het beste in kan zetten binnen de organisatie. En hoeveel energie het oplevert als je de dingen doet die bij je passen en als je vanuit jouw kracht ingezet wordt binnen een organisatie. Van hokjes naar puzzelstukjes, hoe vul je elkaar nou echt aan? Vaak blijkt er zoveel meer in één mens te zitten, dan je zelf misschien had verwacht.

Over Shira van der Werf - Als strateeg stel ik de hele dag door vragen: wat is er nou werkelijk aan de hand? Welke vraag zit er achter de vraag die je me stelt? En wat vraagt deze situatie nou eigenlijk van jou, wat je misschien wel spannend vindt? Wat zou je het liefst willen bereiken? En wat heb je daarbij nodig? Welke stappen ben je bereid te zetten? Welk voorbeeld laat je zien?

Ik daag organisaties en professionals uit om communicatief leiderschap te tonen. Te staan voor wat ze vinden, zonder daarbij de verbinding met hun medewerkers of anderen om hen heen te verliezen. En dat kan verdraaid lastig zijn, weet ik uit eigen ervaring. Want wat als de rest niet zit te wachten op jouw visie? Mijn werk zit in naast je staan. Soms als procesbegeleider, als sparringpartner of coach, soms als trainer en een enkele keer als adviseur.

Mijn werkomgeving is er een van innovatie, start-ups en ondernemerschap. Ik heb dagelijks mensen om me heen die antwoorden proberen te vinden op vragen van nu en van de toekomst. Om die antwoorden te vinden is het nodig dat er mensen anders kijken. Een andere visie hebben, waar we met elkaar misschien een beetje aan moeten wennen. Omdat we bepaalde dingen echt anders aan moeten pakken, willen we het over tien, twintig, dertig jaar ook nog fijn met zijn allen hebben.

En dat hoef je dus niet alleen te doen. Net als Suus, sta ik naast je. Ik kom beweging brengen. Bij jou, je team, je organisatie. Dit doe ik in verschillende branches. Via mijn werk voor de Cleantech Regio ook in de technische branche. Aan jou heb ik maar twee vragen: wat zou je écht willen in je organisatie? En: mag ik je helpen daar anders naar te kijken, zodat je het ook echt voor elkaar krijgt?